Aantal personen: 4
75- 100 gr doorregen reepjes rookspek
350 gr kalkoenfilet
2 uitjes
200 gr gemengde paddestoelen ( of alleen shiitake)
400 gr broccoli
300 gr chinese eiermie
1 blikje maisplakjes (Royal Mail)
100 gr cashewnoten
schenkhoning
sojasaus
sherry
bosuitjes
Bak in een wok, zonder vet, het rookspek uit. Snijd de kalkoenfilet in reepjes, schep ze bij het spek en roerbak ze goudbruin op een hoog vuur. Halveer de uien, snijd ze in dunne partjes en schep ze bij het vlees. Roerbak 4 min. Snijd de paddestoelen in plakjes en roerbak weer 4 min. Snijd de broccoli in roosjes met lange steel en kook ze 5 min. In water met wat zout. Kook de eiermie zoals op het pak staat. Schep broccoli en mie in de wok, met de uitgelekte maisplakjes en de cashewnoten. Roerbak alles nog 5 min. Schenk er dan 1 el honing, 2 el sojasaus en 2 el sherry bij en breng het aan de kook. Snipper 1 bosuitje en schep dit op het laatst erdoor. Leuk om met stokjes te eten! Bron/inzender:
Nog geen reacties, wees de eerste!
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |